Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daniël Boissevain wordt Herman Brood

Shownieuws

Daniël Boissevain zal de rol spelen van Herman Brood in 'Wild romance', de film gebaseerd op het leven van Brood.

Daniël Boissevain gaat Herman Brood spelen in 'Wild romance', de film die is gebaseerd op het leven van de artiest. Regisseur Jean van de Velde is tot deze keuze gekomen, omdat Boissevain naast zijn acteertalent veel gelijkenis vertoont met de jonge Herman.

Van de Velde zegt dat lang gezocht is naar de goede acteur. "We hebben gezocht naar de beste kandidaat en denken die in Boissevain te hebben gevonden. Zijn ervaring op het podium als zanger en zijn onweerstaanbare charme hebben onze keus bepaald." Zijn zangtalent zal Bossevain niet ten gehore brengen in 'Wild romance'. In de film wordt gebruikgemaakt van de originele muziek en zang van Herman Brood.

'Wild romance' beslaat de eerste vijf jaar van Broods carrière als rock 'n roll junkie. Als de jonge Koos van Dijk (gespeeld door Tygo Gernandt) op zoek is naar een podium voor zijn pas geopende café ontmoet hij de nog onbekende Herman Brood, met wie het liefde op het eerste gezicht is. Samen vertrekken ze naar Amerika om hun geluk te beproeven.

De opnamen van de film beginnen dit najaar. Independent Films brengt de film begin november uit. Dat is vijf jaar na het overlijden van Herman Brood en in de maand waarin de zanger 60 jaar zou zijn geworden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen