Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The color purple' op Broadway

Shownieuws

'The color purple' gaat op 1december in première op Broadway. De musical is gebaseerd op het boek waarmee Alice Walker in 1983 de Pullitzer Prize won.

De musicalbewerking van 'The color purple' gaat op 1 december in première op Broadway. De musical is gebaseerd op het boek waarmee Alice Walker in 1983 de Pullitzer Prize won. Regisseur Steven Spielberg verfilmde het boek in 1985 met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. De film werd beloond met elf Oscarnominaties, waaronder die voor beste film en beste actrice.

'The color purple' vertelt het verhaal van Celie. Zij is een schuchtere, jonge vrouw die jarenlang misbruikt is door haar stiefvader. De twee kinderen die ze gebaard heeft, moest ze afstaan. Op haar 14e werd ze uitgehuwelijkt aan Albert, die haar als slaaf misbruikte.

Het script van de musical is geschreven door Marsha Norman en wijkt niet veel af van het originele verhaal. Voor de muziek zijn Brenda Russell en Stephan Bray ingeschakeld. Russell verdiende haar strepen in de muziekwereld met de liedjes die ze schreef voor Oleta Adams en Bray voor het album 'True blue', dat hij samen met Madonna maakte.

De regie van 'The color purple' is in handen van Gary Griffin. Hij is met name bekend van kleine musicalproducties, waaronder 'My fair lady'. Voor de choreografie werd Donald Byrd aangetrokken. De cast, die in oktober start met de repetities, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen