Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone maakt film over 9/11

Shownieuws

Oliver Stone gaat een film maken over 9/11. Stone vindt het vier jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York tijd voor een verfilming.

Oliver Stone gaat een film maken over 9/11. De regisseur vindt het vier jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York tijd worden voor een verfilming. Het waargebeurde verhaal van twee politieagenten die zich tijdens het instorten van het gebouw nog binnen bevonden, leent zich volgens Stone uitstekend voor een film.

Stone regisseerde eerder films als 'Platoon', 'JFK' en 'Nixon'. Dit waren groots opgezette films met een politiek tintje. Met de film over 9/11 lijkt de regisseur hetzelfde te willen doen. In een verklaring zegt hij in dat het om een collectief project gaat. "Het moet een nabootsing worden van wat er echt gebeurd is en een helend effect hebben op de Amerikaanse bevolking. Het gaat over helden en over humaniteit."

Volgens Paramount Pictures is het een bijzonder verhaal, omdat de twee agenten de laatsten waren die levend uit het puin zijn gered. Agent John McLoughin is blij met de verfilming over wat hij heeft meegemaakt. "Ik vind dat het verhaal van de mensen die binnen waren verteld moet worden, omdat het een afschuwelijke gebeurtenis was."

Nicolas Cage heeft getekend voor de hoofdrol. De sterrenstatus van Cage en Stone staan volgens Paramount in combinatie met het thema garant voor succes. Het is niet de eerste keer dat er een film over 9/11 wordt gemaakt. Een niet gering aantal onafhankelijke filmmaatschappijen ging Paramount voor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen