Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huis Ringo Starr nog niet gesloopt

Shownieuws

Het huis waar voormalig Bealte-drummer Ringo Starr is geboren wordt voorlopig niet gesloopt. Starr uitte felle kritiek op de geplande sloop.

Het huis waar voormalig Beatle-drummer Ringo Starr is geboren, wordt voorlopig niet gesloopt. Het huis in het Noord-Engelse Liverpool stamt uit de Victoriaanse tijd en had plaats moeten maken voor nieuwbouw. Na felle kritiek van de buurtbewoners heeft de gemeente besloten eerst met hen te overleggen voor er stappen worden genomen.

Starr, die deze week 65 jaar is geworden, is het met de buurtbewoners eens dat het slopen van de oude huizen het gevoel van saamhorigheid in de wijk zou aantasten. Bovendien vindt hij dat de huizen moeten blijven staan zolang ze rendabel zijn. Starr woonde de eerste drie jaar van zijn leven in het huis in de wijk Dingle.

Tegenwoordig woont Starr met zijn vrouw Barbara Bach, met wie hij sinds 1981 getrouwd is, in Monte Carlo. Naar eigen zeggen omdat hij het zat was zoveel belasting te moeten betalen. Vorige maand kwam zijn dertiende soloalbum 'Choose love' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen