Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lenny Kravitzs toont liefde voor design

Shownieuws

Lenny Kravitz is gek op binnenhuisarchitectuur. "Het fascineert me hoe plekken zijn ingericht." De zanger heeft zijn eigen ontwerpbureau Kravitz Design.

Lenny Kravitz heeft naast muziek nog een grote liefde: binnenhuisarchitectuur. "Toen ik zestien jaar geleden met toeren begon en de wereld te zien kreeg, raakte ik gefascineerd door hoe verschillende plekken waren ingericht", zet hij. Daarmee verklaart hij de oprichting van zijn eigen ontwerpbureau Kravitz Design.

De rocker begon twee jaar geleden met twee partners met het inrichten van huizen. "We zijn heel stilletjes begonnen voor particulieren. Langzaamaan bouwden we aan een netwerk en nu hebben we een muziekstudio gedaan en zijn we bezig met hotels", vertelt Kravitz. Vanaf het moment dat zijn eigen huis in Vogue stond, was het rollende balletje niet meer te stoppen. "Mensen die dat gezien hadden, vroegen of ik hun huis ook wilde inrichten."

De stijl die Kravitz hanteert, is volgens hemzelf 'vrij klassiek'. "Maar ik houd van een mix van verschillende meubels, zoals een artnouveau stoel naast een stoel uit de jaren zestig." De 41-jarige rocker is van plan ooit een eigen meubellijn op te zetten. Hij heeft een aantal items ontworpen die volgens hem 'persoonlijk', 'uniek' en 'zeer de moeite waard' zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen