Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kameleon 2' na één week Gouden Film

Shownieuws

Meer dan honderdduizend mensen hebben één week na de release de familiefilm 'Kameleon 2' in de bioscoop gezien. Dat levert de speelfilm de 'Gouden Film' op.

Meer dan honderdduizend mensen hebben één week na de release de familiefilm 'Kameleon 2' in de bioscoop gezien. Dat levert de Friese speelfilm de 'Gouden Film' op. Weerman Piet Paulusma reikt de prijs zaterdag uit aan de hoofdrolspelers Jos en Koen van der Donk.

Producent Independent Films is blij verrast met het hoge bezoekersaantal en de prijs. "We hadden het natuurlijk wel gehoopt", zegt woordvoerder Margot van der Lely vrijdag. "Het is altijd spannend of een vervolg het goed gaat doen. Het is toch afwachten."

Het succes van de film schrijft Van der Lely toe aan verschillende factoren. De boeken van Hotze de Roos, die als basis dienen voor de film, zouden een van de redenen zijn. Daarnaast zouden mensen nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen van de tweeling na de eerste film, 'De schippers van de Kameleon'. "De jongens zijn volwassener geworden," zegt Van der Lely, "en het verhaal is aangepast en spectaculairder."

De 'Gouden Film' is in het leven geroepen door het Nederlands Film Festival. Een Nederlandse speelfilm of documentaire krijgt de prijs wanneer honderdduizend bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Platina Film wordt uitgereikt wanneer vierhonderdduizend bioscoopbezoekers de film hebben gezien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen