Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe aanklacht in zaak-'Biggie'

Shownieuws

De familie van de vermoorde rapper Notorious B.I.G. dient een nieuwe aanklacht in tegen de stad Los Angeles. Belangrijke bewijsstukken bleken achtergehouden.

De familie van de vermoorde rapper Notorious B.I.G. dient een nieuwe aanklacht in tegen de stad Los Angeles. De familieleden van 'Biggie' dienden drie jaar geleden een aanklacht in omdat ze een politieagent verdenken van betrokkenheid bij de moord in 1997.

Woensdag kwam aan het licht dat belangrijke bewijsstukken zijn achtergehouden en dat het geding wegens procedurefouten nietig kan worden verklaard. De rechter heeft laten weten dat documenten zijn gevonden, waaruit de betrokkenheid van twee politieagenten bij de schietpartij blijkt.

Een anonieme tip leidde naar de documenten. De rechercheur die de documenten in zijn bezit had, zegt te zijn 'vergeten' dat hij ze had. De rechter vond dat 'nogal ongeloofwaardig'.

Naar verwachting is met de hernieuwde zaak een corruptieschandaal onvermijdelijk. Het opzettelijk verbergen van belangrijk bewijsmateriaal toont mogelijk aan dat het LAPD (Los Angeles Police Department) niet goed functioneert. De documenten worden binnenkort openbaar gemaakt.

Christopher Wallace, zoals de rapper eigenlijk heet, was 24 jaar toen hij in LA werd doodgeschoten. De rapper, die ook wel bekend staat als Biggie Smalls, was een van de meest invloedrijke hiphopartiesten van de jaren negentig. Zijn albums 'Ready to die' en 'Life after death' worden gezien als enkele van de beste in het genre.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen