Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coldplay staat in Arnhem stil bij aanslagen in Londen

Shownieuws

Coldplay stond tijdens het concert in het Gelredome even stil bij de aanslagen in Londen. "Het is een trieste dag voor de stad waar we vandaan komen."

De Britse band Coldplay stond tijdens het concert donderdagavond in het Gelredome even stil bij de aanslagen in Londen. "Het is een trieste dag voor de stad waar we vandaan komen. Maar we willen er vanavond een positieve draai aangeven", zegt zanger Chris Martin na drie nummers gespeeld te hebben. "We dragen de avond op aan iedereen in Londen, aan iedereen die daar nu is."

De rest van de avond stond in het teken muziek. Martin had lieve Nederlandse woordjes ingestudeerd, zoals 'liefde' en 'ik hou van jou', die hij zong in verschillende nummers. Ook voegde hij in een nummer de zin 'I love you London' toe, hiermee refererend naar de gebeurtenissen eerder die dag.

Het concert bracht een goede balans van de drie Coldplay-albums 'X&Y', 'A rush of blood to the head' en 'Parachutes'. Het was duidelijk dat sommige zinnen van nummers, zoals 'we live in a beautiful world' en het nummer 'Politics' in Arnhem een extra lading hadden gekregen.

Het openbaar vervoer in het centrum van Londen werd donderdag getroffen door een reeks van vier bomaanslagen, die het leven kostten aan zeker 37 mensen. Ruim zevenhonderd forenzen raakten gewond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen