Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spielberg geëerd om behoud joodse monumenten

Shownieuws

Steven Spielberg heeft in Krakow de 'Patron of Culture award' gekregen voor zijn inspanningen om de joodse monumenten in het stadsgetto in stand te houden.

Steven Spielberg heeft dinsdag in het Poolse Krakow de 'Patron of Culture award' gekregen voor zijn inspanningen om de joodse monumenten in het stadsgetto in stand te houden.

De joodse regisseur heeft 40 duizend dollar (bijna 35 duizend euro) gedoneerd voor het behoud van een voormalige apotheek waarvan de eigenaar zijn leven heeft geriskeerd om de Poolse joden in de getto te helpen. Een woordvoerder van de stad zegt volgens Contactmusic dat het gedoneerde geld Krakow beter in staat stelt de oude joods wijken in ere te herstellen.

Volgens critici zet Spielberg zijn geliefde reputatie bij het joodse publiek op het spel in zijn aankomende film. Deze is gebaseerd op de ontvoering van Israëlische atleten door een Palestijnse terreurorganisatie tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München. De regisseur is sceptisch over de handelswijze van de Israëlische regering en de Israëlische geheime dienst Mossad.

De film gaat begin volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen