Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Genomineerden NS Publieksprijs 2005 bekend

Shownieuws

Troost' van Ronald Giphart en 'De thuiskomst' van Anna Enquist behoren tot de genomineerden van de NS Publieksprijs van 2005.

'Troost' van Ronald Giphart en 'De geheime thuiskomst' Anna Enquist zijn twee van de zes genomineerden voor de NS Publieksprijs 2005. Het publiek bepaalt bij deze prijs welke Nederlandse titel het predikaat 'Boek van het jaar' mag dragen. De winnaar krijgt daarnaast een sculptuur en 7500 euro. Mensen mogen ook op een zelfgekozen titel stemmen.

De overige genomineerden voor de prijs zijn het boek van Pieter Winsemius over Johan Cruijff, Annejet van der Zijl ('Sonny boy'), 'De reünie' van Simone van der Vlugt en het jongste boek van Jan Siebelink, 'Knielen op een bed violen'. De namen zijn donderdag bekendgemaakt door de Stichting CPNB, initiatiefnemer van de prijs.

De NS Publieksprijs werd vorig jaar een prooi voor Geert Mak met zijn boek 'In Europa'. Eerdere winnaars waren onder anderen Hella S. Haasse, Adriaan van Dis en Connie Palmen. De aftrap voor de verkiezing wordt op 4 september gegeven tijdens het Utrecht Uitfeest, de opening van het culturele seizoen in die stad. De zes auteurs zijn hierbij aanweg.

De verkiezing loopt door tot en met zaterdag 29 oktober. Donderdag 3 november wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen