Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anita Baker bedolven onder cadeaus

Shownieuws

Soulzangeres Anita Baker werd woensdagavond tijdens haar concert in Amsterdam bedolven onder cadeaus van enthousiaste fans.

Soulzangeres Anita Baker werd woensdagavond tijdens haar concert in Amsterdam bedolven onder cadeaus van enthousiaste fans. In 1995 was de 47-jarige zangeres voor het laatst te zien op Nederlandse bodem en fans lieten tijdens het concert in de Heineken Music Hall duidelijk merken blij te zijn dat ze weer terug was.

Baker zei heel erg moe te zijn en ze vroeg zich hardop af wat ze op haar leeftijd eigenlijk nog op het podium deed. Haar fans waren het hier duidelijk niet mee eens, want tijdens het 'seated'-concert kreeg de zangeres iedereen van de stoel en liet ze de Amsterdamse concertzaal swingen.

In de jaren tachtig maakte de soulzangeres naam met albums als 'Rapture' en 'The rythm of love'. Met het album 'Giving you the best that I got' (1988) won Baker twee Grammy Awards voor beste vrouwelijk R&B artiest en beste R&B nummer. Na het album 'Compositions' uit 1999 besloot de zangeres een paar jaar te stoppen om in 1994 weer terug te komen.

In 2003 kwam Baker met haar nieuwste album 'My everything'. De plaat met nieuwe soul en jazzy nummers kreeg de gouden status in Amerika. Samen met collega singer/songwriter/producer Babyface nam ze het duet 'Like you used to do' op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen