Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmversie van de musical 'Rent' is klaar

Shownieuws

De filmversie van de musical 'Rent' is klaar. Regisseur Chris Columbus laat weten dat het een lange weg is geweest om de film te maken.

De filmversie van de musical 'Rent' is klaar. Regisseur Chris Columbus laat via de website van de musical weten dat het een lange weg is geweest om de film te maken. "Het was een lange weg, maar ik heb met deze cast de beste ervaring meegemaakt uit mijn hele filmcarrière tot nu", zegt Columbus. "Ik maak nu al twintig jaar films, maar ik heb nog nooit zo'n betrokkenheid van de acteurs bij een film meegemaakt als met 'Rent'."

De acht castleden zijn erg toegewijd en enthousiast over de film. "Op een dag waren we met Idina en Tracie een scène aan het opnemen en Adam en Anthony, die eigenlijk vrij waren, bleven vier uur lang bij de opnames om hun collega's te ondersteunen", vertelt Columbus.

De film is gebaseerd op de opera van Pucinni 'La Boheme'. Het verhaal gaat over een jaar uit het leven van een groep vrienden in de East Village New York. Het is een muzikaal verhaal over geldnood, (verbroken) relaties, drugsverslaving, Aids, de dood, eenzaamheid, vriendschap en de oneindige zoektocht naar geluk.

De cast bestaat uit een groot aantal acteurs die ook in de originele Broadway-productie van 'Rent' te zien waren, onder wie Anthony Rapp, Adam Pascal, Taye Diggs en Jesse L. Martin. Nieuwkomer Rosario Dawson, bekend uit 'Men in black 2', speelt de rol van Mimi, de met HIV-geïnfecteerde vriendin van Roger (Adam Pascal).

Pascal laat via de site weten dat hij de opnames in de sneeuw van het nummer 'I should tell you' één van de moeilijkste vond. "Het was technisch een hele moeilijke scène omdat de nepsneeuw waarmee we werkten niet echt was, en ook steeds weer niet echt leek", legt Pascal uit. "Maar ons special effects-team heeft echt wonderbaarlijk werk verricht, want het eindresultaat is geweldig."

De film gaat op 11 november in Amerika in premiere.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen