Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Albert van Monaco erkent vader te zijn

Shownieuws

Prins Albert II van Monaco heeft erkend een kind te hebben verwekt bij een Togolese stewardess van vliegtuigmaatschappij Air France.

Prins Albert II van Monaco heeft erkend een kind te hebben verwekt bij een Togolese stewardess van vliegtuigmaatschappij Air France. Dat heeft zijn advocaat Thierry Lacoste woensdag bekendgemaakt.

Het kind, Alexandre genaamd, wordt in augustus 2 jaar. De prins heeft beloofd de verantwoordelijkheid voor zijn zoon op zich te nemen en hoopt dat de jongen rustig, zonder al te veel aandacht van de media, kan opgroeien, aldus Lacoste.

Het Franse tijdschrift Paris Match maakte in mei melding van het illegitieme kind van Albert. Het blad interviewde de moeder van het kind, de Togolese Nicole Coste, die zei Albert in 1997 in een vliegtuig te hebben ontmoet. De twee kregen een verhouding en in augustus 2003 werd een zoon geboren.

Volgens zijn advocaat was Albert erg kwaad dat het nieuws over zijn zoon zo kort na de dood van zijn vader, prins Rainier van Monaco, naar buiten werd gebracht. De moeder zei in Paris Match dat zij haar geheim had prijsgegeven om haar zoon een goede toekomst te geven en in de hoop dat hij in het bijzijn van zijn vader zou kunnen opgroeien.

Albert is ongetrouwd. Hij is de enige zoon van wijlen prins Rainier en actrice Grace Kelly. Hij volgde zijn vader na diens dood in april op als staatshoofd van Monaco.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen