Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Memorabilia Star Wars onder hamer

Shownieuws

Drie lichtzwaarden en een oranje overall. Dat zijn enkele van de memorabilia uit de eerste Star Wars-films die op 29 juli in Beverly Hills onder de hamer gaan.

Drie lichtzwaarden en een oranje overall. Dat zijn enkele van de memorabilia uit de eerste Star Wars-films die op 29 juli in Beverly Hills onder de hamer gaan. De lichtzwaarden, die door Mark Hamill (Luke Skywalker) en David Prowse (Darth Vader) gebruikt zijn in de film, worden als set geveild en hebben een geschatte waarde van 140 duizend dollar (117 duizend euro).

De oranje overall, die werd gedragen door de held Skywalker, moet volgens de veilingmeesters niet minder dan tachtigduizend dollar (67 duizend euro) opbrengen, schrijft BBC News. De wandelstok van Jedi-meester Yoda is ook te koop.

Op dit moment zijn alle spullen nog in het bezit van producer Gary Kurtz. Hij heeft samen met historicus Jason Joiner een archief van Star Wars-attributen opgesteld. Na de veiling is dat archief nog lang niet leeg, want de twee beschikken nog over duizenden gedenkwaardigheden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen