Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Droom komt uit voor Boris Becker

Shownieuws

De lancering van een eigen kledinglijn is voor Boris Becker een droom. "Twintig jaar na mijn eerste overwinning op Wimbledon komt mijn volgende droom uit."

De lancering van een eigen kledinglijn is voor Boris Becker een droom die uitkomt. "Twintig jaar na mijn eerste overwinning op Wimbledon komt mijn volgende droom uit", zei de tennisser dinsdag tijdens de presentatie van de lijn in München, meldt Vogue. Becker won in 1985 op 17-jarige leeftijd het prestigieuze tennistoernooi op Wimbledon. Hij was daarmee de jongste winnaar van dat toernooi uit de geschiedenis.

De inspiratie voor de ontwerpen heeft Becker niet alleen uit het tennis gehaald, maar ook uit andere sporten die hij graag beoefent zoals honkbal en cricket. Het ontwerpen van de sportkleding viel hem niet mee. "Ik heb heel lang naar een leeg, wit vel papier zitten staren voordat ik erachter kwam welke kleuren en vormen het meest bij mij passen," vertelt Becker, "maar ik heb veel hulp gehad." De kledinglijn is een samenwerkingsverband van Becker met het Duitse sportmerk Volk.

Becker is niet de eerste tennisser die zich in de modewereld stort. De Zweedse toptennisser Björn Borg is sinds jaren bekend met een succesvolle kleding-, schoenen-, brillen- en parfumlijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen