Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ewan McCregor op de bres voor armoede

Shownieuws

Acteur Ewan McCregor heeft de G8 tijdens een kinderforum van Unicef opgeroepen zich in te zetten voor de armoede. De G8 vergadert woensdag in Schotland.

In navolging van wereldverbeteraar Bob Geldof heeft ook Ewan McCregor een oproep gedaan aan de G8. De 34-jarige acteur sprak zich tijdens het 'kinderforum' van Unicef uit over de ernstige situatie waarin sommige kinderen op deze wereld zich bevinden. "De leiders van de acht rijkste landen hebben woensdag de kans de armoede aan te pakken", vertelt de Star Wars-acteur aan FoxNews.

Het 'kinderforum' van Unicef werd van zondag tot dinsdag juli gehouden in het Schotse Dunblane. Het forum, dat de naam C8 draagt, is er om aandacht te vragen voor de kinderen in de acht armste landen van de wereld. Tijdens het forum werden kinderen van de acht armste en acht rijkste landen samengebracht om een lijst van adviezen op te stellen voor de leiders van de G8. De lijst wordt woensdag gepresenteerd.

De leiders van de G8, de zeven rijkste geïndustrialiseerde landen en Rusland, komen van woensdag tot en met vrijdag voor overleg bij elkaar het Schotse Gleneagles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen