Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roxy Music bezoekt Nederland

Shownieuws

Roxy Music was dinsdag voor een kort bezoek in Nederland. De band gaf een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Roxy Music was dinsdag voor een kort bezoek in Nederland. De band gaf een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De formatie rond Bryan Ferry is sinds 8 juni in haar originele bezetting aan een nieuwe tournee begonnen. Dat is voor het eerst sinds de 'Avalon tour' in 1983.

Bekende oude nummers van de band zijn 'More than this', 'Dance away' en 'Love is the drug'. De hit 'Jealous guy', een ode aan John Lennon, werd opgenomen vlak nadat de Beatle was vermoord. In 1982 bereikte het album 'Avalon' de platina status. Het album was het laatste studioalbum dat door de band werd uitgebracht.

Na het laatste album besloot bandleider Bryan Ferry zijn bandleden Phil Manzanera, Andy Mackay en Paul Thompson te verlaten om een solocarrière te beginnen. Vorig jaar bracht Ferry de originele bezetting van Roxy Music weer bij elkaar om een nieuwe cd op te nemen. Dit album moet nog uitkomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen