Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Raymond van het Groenewoud op Surivlaamse avond

Shownieuws

De Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud was dinsdagavond de grote verrassing tijdens 'De nacht van de 45 toeren' in Paradiso.

De Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud was dinsdagavond de grote verrassing tijdens 'De nacht van de 45 toeren' in Paradiso. De zanger zong tijdens de avond, die geheel in het teken van Surinaamse en Vlaamse liedjes stond, zijn hits '2 meisjes' en 'Liefde voor muziek'.

Het nummer 'Liefde voor muziek' werd door organisator Vic van der Reijt gekozen als beste Surivlaamse plaat aller tijden. De afgelopen vier weken heeft hij in Het Parool verteld hoe hij tot zijn keuze is gekomen. Hij stelde voor de krant een hitlijst samen met zestig Surinaamse en Vlaamse liedjes.

Op de tweede plaats plaatste Van der Reijt het lied 'Bruine bonen met rijst' van Max Woiski Sr. Andere namen in de top-tien zijn Trafassi met de 'Wasmasjien' en Clouseau met 'Daar gaat ze'.

Van der Reijt presenteerde de avond in Paradiso samen met Alida Nesto. De theatermaakster werd geboren in Paramaribo en groeide op in Vlaanderen. In drie sets van een uur zongen dertig bekende artiesten, onder wie Huub van der Lubbe en Loes Luca, een greep uit de top-zestig van Van der Reijt.

Het was voor de vijfde keer dat Van der Reijt in samenwerking met de Amsterdamse krant 'De nacht van de 45 toeren' organiseerde. Eerder stelde hij overzichtslijsten samen van de 'Top 100 Nederlandstalige singles', 'De Nederlandstalige cover top 100', 'De Duitstalige singles: Van Du tot Da da da' en de Franse 'Les meilleurs 69'. Ook deze lijsten werden tot leven gebracht in Paradiso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen