Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe Spielberg nu al getipt voor Oscar

Shownieuws

Steven Spielbergs film over de Olympische spelen in Munich wordt door Amerikaanse topcritici nu al genoemd als mogelijke Oscarwinnaar.

Steven Spielbergs film over de Olympische Spelen in München wordt door Amerikaanse topcritici genoemd als mogelijke Oscarwinnaar. De experts, die voor de site goldderby.com schrijven, zeggen dat alle vijf de films die genomineerd zullen worden voor 'best picture' nog uit moeten komen.

De nieuwe film van Spielberg gaat over het vermoorden van Israëlische atleten door Palestijnse terroristen tijdens de Spelen in 1972. De opnamen beginnen volgende week. Volgens de filmkenners is het publiek dol op waargebeurde verhalen. "En dan vooral als ze gaan over onderdrukking en verteld worden door Spielberg", schrijft één van de critici op de site.

Een andere kanshebber is 'Jarhead' van regisseur Sam Mendes, met Jake Gyllenhaal en Jamie Foxx. Daarnaast worden 'Memoires of a geisha' en 'Goodnight and good luck' genoemd.

Spielberg is gedurende de hele zomer bezig met de opnamen van zijn film. Hij hoopt dat het project rond kerst af is. Eric 'the hulk' Bana speelt de hoofdrol. Hoe de film gaat heten is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen