Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 krijgt gestolen memorabilia terug

Shownieuws

U2 krijgt de Stetsonhoed en andere items die Bono tijdens de Joshua Tree Tour in 1987 droeg, terug. De spullen waren gestolen door een styliste.

Rockband U2 krijgt de spullen terug die waren gestolen tijdens de Joshua Tree Tour in 1987. Het gaat onder meer om een zogeheten stetsonhoed die Bono droeg tijdens de optredens. Een styliste was destijds verantwoordelijk voor de diefstal. Zij wilde de spullen laten veilen bij Christie's in New York. U2 stapte daarop naar de rechter, die de band in het gelijk stelde.

De voormalig styliste van de band, Lola Cashman, beweerde volgens BBC News dat ze de memorabilia van Bono cadeau heeft gekregen. Volgens haar kreeg ze de spullen na een optreden van een in zijn onderbroek rondrennende zanger. De rechter vond het verhaal ongeloofwaardig en besliste dat alle items binnen een week moeten worden teruggegeven.

Cashman werkte twee jaar als styliste van U2. Zij bracht in 2003 tot groot ongenoegen van de bandleden een boek uit over haar voormalig werkgever. De rechter benadrukte dat het 'opmerkelijk' is dat nergens in het boek staat wanneer en hoe Cashman de spullen cadeau heeft gekregen. Noch Cashman noch U2 was dinsdag bij de uitspraak aanwezig. De band is voor een optreden van de Vertigo tour in Polen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen