Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lennon's minnares boos op Yoko Ono

Shownieuws

May Pang, de vrouw die twee jaar een relatie had met John Lennon, is boos op Yoko Ono. In de musical over het leven van Lennon komt Pang niet voor.

May Pang, de vrouw die twee jaar een relatie had met John Lennon, is boos op Yoko Ono. In de musical over het leven van Lennon komt Pang niet voor. "Ik ben opzettelijk uit het verhaal verwijderd. Yoko probeert de geschiedenis te veranderen en daarmee doet ze John tekort", zegt een boze Pang tegen het Amerikaanse magazine Steppin' Out.

De musical 'Lennon' ging in april in San Francisco in première en is vanaf donderdag te zien op Broadway. Het is een biografische musical, waarvoor Lennon's eigen verhalen en liedjes zijn gebruikt om zijn leven vorm te geven. Yoko Ono heeft een groot aandeel in het verhaal en Pang is niet de enige die daarover valt. Critici schreven massaal dat er te veel Yoko en te weinig Beatles in de musical voorkomt.

De 55-jarige Pang claimt dat de tijd die Lennon met haar doorbracht de meest productieve en geniale van zijn solocarrière was. Ze geeft toe dat het lijkt alsof ze verbitterd en jaloers is, maar zegt alleen erkenning te willen.

Lennon en Pang kregen in 1973 een relatie, nadat Ono hen aan elkaar koppelde. Ono was bang voor een definitieve breuk tussen haar en Lennon en wilde hem op deze manier tevreden houden. Dat de twee verliefd zouden worden, had ze niet voorzien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen