Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meer energie op nieuwe album Franz Ferdinand

Shownieuws

Het nieuwe album van Franz Ferdinand bevat volgens zanger Alex Kapranos 'meer energie van een live band'. De release is gepland voor oktober.

Het nieuwe album van Franz Ferdinand bevat volgens zanger Alex Kapranos 'meer energie van een live band'. "Ik weet niet zeker of het eerste album het rauwe en onvoorspelbare van een live concert in zich heeft. Hopelijk heeft dit album dat wel", zegt Kapranos tegen Billboard.com. De release van de cd is gepland in oktober.

De Schotse rockformatie is begin dit jaar begonnen met de opvolger van het debuutalbum 'Franz Ferdinand', waarmee veel succes werd geoogst. De groep won onder meer twee Brit Awards. De hitsingle 'Take me out' wordt door muziekliefhebbers regelmatig het meest bijzondere nummer van vorig jaar genoemd.

Franz Ferdinand heeft voor het nieuwe album geëxperimenteerd met verschillende ritmes. "We willen mensen laten dansen, maar niet steeds dezelfde beats herhalen" zegt Kapranos. Op de website van de band kan het opnameproces op de voet worden gevolgd. Zo zijn er een opnamedagboek, video's en foto's te bewonderen. Het album heeft, net als het eerste, geen naam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen