Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dick Bakker schrijft voor musical 'Wat Zien Ik?!'

Shownieuws

Componist Dick Bakker schrijft samen met zijn zoon Tom Bakker de muziek voor de nieuwe musical 'Wat zien ik?!' van Frans Mulder, Paul Ewijk en Allard Blom.

Componist Dick Bakker schrijft samen met zijn zoon Tom Bakker de muziek voor de nieuwe musical 'Wat zien ik?!'. De dirigent en artistiek leider van het Metropole Orkest, een functie die hij binnenkort neerlegt, componeerde en arrangeerde in het verleden muziek voor vele artiesten. Zo schreef hij het winnende songfestivallied 'Ding-a-dong' uit 1975 van Teach in.

Bakker senior heeft samen met het Metropole Orkest gewerkt met Nederlandse artiesten als Paul de Leeuw en Marco Borsato. Ook grootheden uit het buitenland als Gino Vanelli, Cliff Richard en Joe Cocker werkten met de componist samen. Tom maakt composities en arrangementen voor artiesten als Van Dik Hout, Kane, Ten Sharp en René Froger.

De musical wordt geschreven door Frans Mulder, Paul Ewijk en Allard Blom en gaat over de Amsterdamse hoeren Blonde Greet (Ellen Pieters) en Haar van Boven (Mariska van Kolck). De mannelijke rollen worden in augustus bekendgemaakt.

De musical is gebaseerd op de boeken van Albert Mol, waarvan in Nederland en Amerika honderdduizenden exemplaren zijn verkocht. Eind jaren zeventig heeft Paul Verhoeven de boeken verfilmd, hetgeen resulteerde in zijn eerste grote filmhit.

De musical gaat in oktober in de schouwburg 'Het Park' in Hoorn in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen