Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rockfestival Tsjetsjenië uitgesteld wegens terreurdreiging

Shownieuws

Een groot rockfestival in Goedermes, Tsjetsjenië, is uitgesteld nadat de veiligheidsdiensten hadden laten weten dat ze een aanslag vrezen.

Een groot rockfestival in Goedermes, de op een na grootste stad van Tsjetsjenië, is maandag uitgesteld nadat de veiligheidsdiensten hadden laten weten dat ze niet in staat zijn de veiligheid van de festivalgangers te garanderen. Dat heeft de Tsjetsjeense premier Sergej Abramov gezegd. Het festival is uitgesteld tot september.

De Tsjetsjeense veiligheidsdiensten maken zich zorgen over de situatie aan de grenzen met Dagestan en Ingoesjetië. In die landen vindt regelmatig geweld plaats waar naar verluidt Tsjetsjeense rebellen een aandeel in hebben. Tien agenten kwamen vrijdag om het leven toen hun vrachtwagen werd opgeblazen in de Dagestaanse hoofdstad Machatsjkala.

Tijdens het festival, dat dinsdag zou plaatsvinden, zouden enkele bekende Russische bands optreden. In 2003 kwamen dertien bezoekers van een festival in Moskou om het leven bij zelfmoordaanslagen door Tsjetsjeense rebellen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen