Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jolie wil snel actie tegen honger in Afrika

Shownieuws

Angelina Jolie wil snel actie tegen de honger in Afrika. "Met alles dat we hebben in de wereld kunnen we de situatie oplossen."

Actrice Angelina Jolie vindt dat snel actie moet worden ondernomen tegen de honger in Afrika. "Met alles dat we hebben in de wereld kunnen we de situatie in Afrika oplossen. We kunnen levens redden, we kunnen de situatie keren", zegt VN-ambassadrice Jolie. De actrice bezocht zaterdag met haar 3-jarige zoon Maddox het Live 8-concert waar Afrikaanse artiesten een optreden verzorgden.

De Senegalese ster Youssou N'Dour was een van de topacts van het concert. Meer dan achttien acts uit veertien verschillende landen namen deel aan het concert, onder wie Angelique Kidjo. De zangeres is drie keer genomineerd geweest voor een Grammy Award.

Het 'Africa Calling'-concert en het Live 8-concert in Johannesburg, Zuid-Afrika, werden georganiseerd na de kritiek dat Afrikaanse artiesten grotendeels werden uitgesloten van het wereldwijde muziekevenement. Het doel van Live 8 was betrokkenheid te creëren bij de armoede in Afrika.

De andere concerten werden gehouden in Londen en andere steden in landen die deel uitmaken van de groep van acht grote industriële landen van de wereld. Dit zijn de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië, Canada, Japan en Rusland. De G8 komt woensdag samen voor overleg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen