Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carel Kraayenhof maakt cd met Ennio Morricone

Shownieuws

Carel Kraayenhof werkt aan een nieuwe cd met componist Ennio Morricone. Kraayenhof kwam via zijn platenmaatschappij in contact met de 76-jarige componist.

Bandoneonist Carel Kraayenhof werkt aan een nieuwe cd met de Italiaanse componist Ennio Morricone. Kraayenhof kwam via zijn platenmaatschappij in contact met 'Il maestro', zoals Morricone in Italië wordt genoemd. "Dulce Pontes werkte samen met Morricone en zij vroegen mij om mee te spelen", legt Kraayenhof maandag uit in De Telegraaf."Het klikte zo goed, dat ik nu werk aan een cd met speciaal geschreven muziek van Ennio Morricone."

De opnamen met de 76-jarige Morricone, die wereldwijd bekendheid kreeg dankzij zijn composities voor films als 'Once upon a time in the West' en 'The mission', starten deze maand. Het nummer 'The mission' komt ook op het nieuwe album van Kraayenhof. In dit nummer is Stijn van Beek te horen op uillean pipes.

Volgens Craayenhof is Morricone 'echt nog iemand van de oude stempel'. "Hij staat elke dag om vijf uur op en begint dan met muziek schrijven", verklaart de bandoneonspeler. "Hij is in zijn werk heel precies, maar daarnaast ook een heel aardige man die van de geneugten des levens houdt."

Craayenhof, oprichter van Sexteto Canyengue, brak door nadat hij tijdens het huwelijk van prins Willem-Alexander op 2 februari 2002 prinses Máxima tot tranen toe wist te ontroeren met de tango 'Adios Nonino' van Astor Piazzolla. Zijn album 'Tango Royal' kreeg in 2003 de Edison Klassiek Publieksprijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen