Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Cruise viert verjaardag aan de top

Shownieuws

Tom Cruise vierde zondag zijn 43e verjaardag aan de top van de wereldwijde box office. De film 'War of the worlds' bracht wereldwijd 204,2 miljoen dollar op.

Tom Cruise vierde zondag zijn 43e verjaardag aan de top van de wereldwijde box office. De film 'War of the worlds' van regisseur Steven Spielberg bracht tot dat moment wereldwijd 204,2 miljoen dollar (170,8 miljoen euro) op, meldt persbureau Reuters.

Het bedrag omvat de 101,7 miljoen dollar (85 miljoen euro) die de film in de eerste vijf dagen ophaalde in de Verenigde Staten. De opbrengst van de film met Cruise is lager dan de 152 miljoen dollar (127 miljoen euro) die 'Spider-Man 2' opbracht in de eerste vijf dagen na de release, in het eerste weekeinde van juli een jaar geleden.

Buiten de VS verdiende 'War of the worlds' in 78 landen 102,5 miljoen dollar (85,7 miljoen euro). Het Verenigd Koninkrijk leverde vijftien miljoen dollar (12,5 miljoen euro) op en Japan 15,5 miljoen dollar (dertien miljoen euro). De kosten van de film bedroegen 135 miljoen dollar (113 miljoen euro).

Verschillende Hollywood-kenners spraken eerder de verwachting uit dat de inkomsten van de film geschaad zouden worden door Cruises onorthodoxe publiciteitscampagne. De acteur haalde de afgelopen weken veelvuldig de media met zijn enthousiaste liefdesverklaring aan zijn verloofde Katie Holmes en zijn uitgesproken Scientology-standpunt over psychiatrie. De film, gebaseerd op het boek van schrijver H.G. Wells, wordt echter goed ontvangen door critici en publiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen