Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie spreekt zich uit over Afrika

Shownieuws

Angelina Jolie benadrukt dat er snel actie moet worden ondernemen tegen de honger in Afrika. "We kunnen levens redden", zegt Jolie.

Angelina Jolie spreekt zich uit over Afrika

Actrice Angelina Jolie benadrukt dat er snel actie moet worden ondernemen tegen de honger in Afrika. "Met alles dat we hebben in de wereld kunnen we de situatie in Afrika oplossen. We kunnen levens redden, we kunnen de situatie keren", zegt UN-ambassadrice Jolie. De actrice bezocht zaterdag met haar 3-jarige zoon Maddox het Live 8 concert waar Afrikaanse artiesten een optreden verzorgden.

De Senegalese ster Youssou N'Dour was een van de topacts van het concert. Meer dan achttien acts uit veertien verschillende landen namen deel aan het concert, onder wie Angelique Kidjo. De zangeres heeft drie keer een nominatie voor een Grammy Award mogen ontvangen.

Het 'Africa Calling' concert en het Live 8 concert in Johannesburg, Zuid-Afrika, werden georganiseerd na de kritiek dat Afrikaanse artiesten grotendeels werden uitgesloten van het wereldwijde muziekevenement. Het doel van Live 8 was betrokkenheid te creëren voor de armoede in Afrika.

De andere concerten werden gehouden in Londen en andere landen die deel uitmaken van de groep van acht grote industriële landen van de wereld. Dit zijn de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Italië, Canada, Japan en Russia. De G8 komt op 6 juli samen voor overleg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen