Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Italiaanse filmregisseur Alberto Lattuada overleden

Shownieuws

De Italiaanse filmregisseur Alberto Lattuada is zondag in zijn landhuis buiten Rome overleden. Hij was 90 jaar.

De Italiaanse filmregisseur Alberto Lattuada is zondag in zijn landhuis buiten Rome overleden. Dat heeft een medewerker van de Romeinse burgemeester Walter Veltroni, zelf een groot filmkenner, bekendgemaakt. Hij was 90 jaar.

De filmcarrière van Lattuada begon in de neo-realistische periode na de Tweede Wereldoorlog. Zijn films, waarin hij Italiaanse sociale gewoontes op de hak nam, bevatten vaak erotische elementen. Hij werkte met sterren als Alberto Sordi en Giulietta Masina, de vrouw van regisseur Federico Fellini.

Een van zijn bekendste films is 'La Spiaggia' uit 1954. Met Dolci Inganni, over de eerste seksuele ervaringen van een 16-jarig meisje, veroorzaakte hij in 1960 een rel. Bijna twintig jaar later joeg Lattuada opnieuw veel mensen op de kast met 'Cosi' come Sei', over de relatie tussen een adolescente en een veel oudere man, gespeeld door Marcello Mastroianni.

Lattuada maakte ook detective- en gangsterfilms, waaronder 'Il Mafioso' uit 1962. In zijn latere jaren schreef en regisseerde hij ook voor de televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen