Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sarah Moeremans wint Ton Lutzprijs

Shownieuws

Sarah Moeremans heeft de Ton Lutzprijs voor aankomend regietalent gewonnen op het International Theatreschool Festival voor het toneelstuk Roostattoo.

Sarah Moeremans heeft de Ton Lutzprijs gewonnen op het International Theatreschool Festival (ITs Festival) voor de regie van het toneelstuk Roostattoo. De Ton Lutzprijs is een prijs voor beste aankomend regietalent. Door een vakjury werd haar zaterdag in Amsterdam 4500 euro aan productiegeld uitgereikt.

Volgens de jury was Roostattoo een voorstelling die 'zowel in taligheid, enscenering, acteursregie en ruimtegebruik alle registers van het theatrale benut en opengooit'. De jury voor de Ton Lutzprijs bestond uit Ricardo Burgzorg, (cultureel ondernemer), Piet Menu (programmeur Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond) en Elke van Campenhout (theater- en danscriticus bij De Standaard).

Een andere winnaar was Eeva Muili. Zij won de ITs Award voor de beste internationale voorstelling. De dansvoorstelling 'Vermiculus' werd door de jury geëerd voor originaliteit, techniek, humor en haar vermogen te ontroeren. De jury voor de ITs Award bestaat uit artistiek leider van het ITs Festival Theu Boermans en artistiek leider dans Tim Persent. Beide prijzen werden feestelijk uitgereikt door acteurs Halina Reijn en Fedja van Huêt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen