Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spullen Brando zijn goud waard

Shownieuws

Bij de veiling van oude bezittingen van Marlon Brando is een bedrag van 2,3 miljoen dollar (2 miljoen euro) opgehaald.

Bij de veiling van oude bezittingen van Marlon Brando is een bedrag van 2,3 miljoen dollar (2 miljoen euro) opgehaald. Een script van 'The Godfather' uit 1972, met aantekeningen van de acteur, ging voor 300 duizend dollar (250 duizend euro) onder de hamer. Dat is meer dan twintig keer de geschatte waarde en het hoogste bedrag dat ooit voor een filmscript is betaald. Het record stond op het script van 'Gone with the wind' (244 duizend dollar, 200 duizend euro).

Bij veilinghuis Christie's in New York werden donderdag meer dan driehonderd persoonlijke bezittingen van Brando geveild. Een brief die de acteur schreef aan Marilyn Monroe bracht 36 duizend dollar (30 duizend euro) op. Een van de topstukken van de veiling was een brief van Godfather-auteur Mario Puzo aan Brando, waarin staat dat hij de enige is die de rol van Godfather op zich kan nemen. Die brief ging uiteindelijk voor 132 duizend dollar (110 duizend euro) weg.

Mike Brando, zoon van de overleden acteur, zei 'ontroerd' te zijn door de verzamelaars die zoveel geld hebben uitgegeven om een stuk van zijn vaders erfenis in bezit te krijgen. Marlon Brando overleed in juli vorig jaar op 80-jarige leeftijd. Zijn rol als Don Vito Corleone in 'The Godfather' uit 1972 bracht hem grote bekendheid.

Het onvoorspelbare gedrag van Brando maakte hem zowel op de filmset als daarbuiten een fascinerend man. Hij behoorde tot de grootste acteurs van zijn generatie en heeft twee Oscars gekregen. Jongere acteurs als Al Pacino, Robert De Niro en Jack Nicholson zeggen Brando als hun grote voorbeeld te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen