Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dakloze jongeren krijgen muziekles

Shownieuws

In Zandvoort wordt op "The Event for The Gifted and Inspired Generation" een muzikale 'Dreamday' georganiseerd waar dakloze jongeren workshops kunnen volgen.

Dakloze jongeren worden zondag in het zonnetje gezet. In Zandvoort wordt op "The Event for The Gifted and Inspired Generation" (GIG) een muzikale 'Dreamday' georganiseerd waar zij workshops kunnen volgen met bekende DJ's en rappers. Het doel van het initiatief is om deze jongeren een inspirerende dag te bezorgen.

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke show van de artiesten en jongeren. "Wij willen ze laten ervaren dat ook zij belangrijk zijn", aldus mede-organisator Paul Mann.

In Nederland leven zeker vijfduizend dak- en thuisloze jongeren van tussen de 14 en 18 jaar oud. Het exacte aantal ligt waarschijnlijk veel hoger. "Het aantal is moeilijk vast te stellen omdat het van dag tot dag verschilt", zegt Ed Korff de Gidts van Stichting Zwerfjongeren Nederland. Volgens Korff de Gidts zijn er grote knelpunten in de opvang en begeleiding van zwerfjongeren. "Het gaat vaak om kinderen, die de pech hebben gehad slecht aan hun leven te beginnen en die uit zelfbescherming een hardheid hebben moeten ontwikkelen naar de maatschappij toe", aldus Korff de Gidts.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen