Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sleeping Beauty on Ice uitgesteld

Shownieuws

De première van Sleeping Beauty On Ice is uitgesteld vanwege mankementen aan de ijsvloer. De première vindt nu op maandag plaats.

De première van Sleeping Beauty On Ice is uitgesteld vanwege mankementen aan de ijsvloer. Zaterdagavond stond in Amsterdam de Europese première van de show gepland, maar de ijsvloer bleek van een te lage kwaliteit. Op het laatste moment heeft Joop van den Ende Theaterproducties besloten de première te verplaatsen naar maandagavond.

Toen werd besloten de première niet door te laten gaan, zijn de mensen op de gastenlijst direct geïnformeerd. Zij die al onderweg waren, zijn ontvangen met een drankje en uitgenodigd voor de voorstelling op maandag. Volgens woordvoerder Josien van Eijk waren de mensen 'vol begrip'.

Op vrijdagavond ontstonden er drie lekkages in de 15 kilometer lange koelbuizen die de ijsbaan op temperatuur moeten houden. Daardoor is er een grote hoeveelheid koelvloeistof gelekt in het ijs. De ijsvloer was niet meer in optimale staat te brengen. Volgens de organisatie is de show 'zo spectaculair' dat een slechte kwaliteit van het ijs een gevaar zou zijn voor de veiligheid van de kunstschaatsers.

Zondag wordt de ijsvloer eruit gehaald en helemaal opnieuw aangelegd, onder auspiciën van de ijsmeester van het Thialf-stadion in Heerenveen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen