Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 en McCartney schrijven geschiedenis

Shownieuws

Het nummer 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', waar U2 en Paul McCartney Live 8 mee openden, is de snelste download van een muziekevenement ooit.

U2 opende zaterdag samen met Sir Paul McCartney het Live 8-festival in het Londense Hyde Park met het nummer 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'. Een uur nadat zij de microfoon neerlegden was het nummer te koop via meer dan tweehonderd online muziekwinkels in meer dan dertig landen. Hiermee is het nummer de snelste wereldwijde commerciële downloadrelease van een groot muziekevenement in de geschiedenis.

Meteen na het optreden werd het nummer via een satelliet verstuurd naar het BBC Television Centre in Londen, en van daar naar de Britse radiozender Capital Radio. Hier werd een digitale opname gemaakt. Vervolgens is de track verstuurd naar het digitale distributiecentrum van Universal in de Verenigde Staten. Daar werd het verstuurd naar online retailers over de hele wereld.

In Hyde Park konden meer dan tweehonderdduizend mensen genieten van 's werelds grootste bands, zoals U2, Coldplay en The Who. Op de wereldwijde festivals hebben meer dan een miljoen mensen door hun aanwezigheid bij de concerten hun steun kunnen betuigen aan de missie van Bob Geldof. In totaal hebben twee miljard mensen de concerten op de tv gevolgd.

Op 6 juli komen de acht leiders van de rijkste landen in de wereld samen bij de G8-top in Schotland. Geldof wil dat de leiders de hulpverlening aan Afrika verdubbelen, de schulden kwijtschelden en oneerlijke handelsrestricties opheffen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen