Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gefrustreerde Leo Sayer verruilt UK voor Australië

Shownieuws

Zanger Leo Sayer heeft uit frustratie met de Britse muziekindustrie zijn geboorteland Engeland verlaten. Sayer heeft deze week een huis gekocht in Australië.

Zanger Leo Sayer heeft uit frustratie met de Britse muziekindustrie zijn geboorteland Engeland verlaten. Sayer heeft deze week een huis gekocht in Australië. "De Britse muziekbazen zijn alleen nog maar geïnteresseerd in het contracteren van deelnemers uit talentenshows als 'Idols' en 'The X factor'", vertelt Sayer aan de Australische krant Herald Sun. "In dit land (Australië) worden popsterren nog gewoon beoordeeld op hun muziek."

Volgens de 57-jarige zanger is het probleem dat je in Engeland en Europa als zanger in een bepaalde categorie geplaatst wordt. "Om onbegrijpelijke redenen val ik in de categorie Cliff Richard", zegt Sayer. "Ik zit in de categorie van tv-beroemdheid. Maar dat wil ik helemaal niet en daar ligt mijn hart ook niet."

De zanger die in 1983 met 'Orchard road' zijn laatste hit scoorde, werd bekend in de jaren zeventig. Hij brak destijds door met hits als 'You make me feel like dancing' en 'When I need you'. De zanger is nooit gestopt met muziek maken. Sayer is zelf zeer te spreken over zijn nieuwe album 'Voice in my head'. "Het is een compleet creatief album", zegt Sayer. "Het is echt een herkenbaar Leo Sayer-album."

De nieuwe beroemde inwoner van Australië start naar aanleiding van de release op 10 juli van zijn nieuwe cd ook een tour door het land. De tour start op 29 juli in Forster en daarna doet Sayer onder andere Perth, Sydney en Melbourne aan. "Ik ga oud en nieuw materiaal zingen", zegt Sayer. "Het enige probleem is hoe ik zoveel liedjes in een paar uur show kan passen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen