Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Live 8 is begonnen

Shownieuws

Live 8 is begonnen. De reeks van wereldwijde concerten is begonnen in Tokio. Bob Geldof ziet Live 8 als het grootste concert ooit. "Dit zie je nooit meer."

Live 8 is begonnen. Björk en Good Charlotte hebben in Tokio de aftrap gegeven aan de reeks van wereldwijde concerten. Organisator Bob Geldof ziet Live 8 als het grootste concert ooit. “Dit zie je nooit meer. Dit gebeurt nooit meer”, zegt Geldof. Eerder zei de muzikant en anti-armoede activist dat Live 8 een kans is voor 'de jongens en de meisjes met gitaren de wereld om zijn as te laten draaien'.

Het concert in Tokio is op het laatste moment aan de lijst van optredens toegevoegd. Ongeveer 10 duizend mensen bezoeken het concert in Tokio, dat op een locatie wordt gegeven waar normaal plek is voor 20 duizend mensen.

U2, R.E.M., Coldplay en Pink Floyd, die voor het eerst in twintig jaar weer samen op een podium staan, geven een optreden in het Londense Hyde Park. De tien wererldwijde concerten vinden plaats in London, Parijs, Rome, Berlijn, Moskou, Tokio, Johannesburg, Philadelphia en Toronto. In het zuidwesten van Engeland vindt het Afrikaanse concert Eden Project plaats.

David Bowie, Queen, Duran Duran en Madonna zullen ook deelnemen aan de Live 8 concerten. Daarnaast zijn ook de Live 8 veteranen Elton John, Paul McCartney en Annie Lennox te zien. Nieuwelingen op het Live 8 podium zijn onder andere Robbie Williams en Joss Stone.

Meer dan een miljoen mensen zullen de concerten bezoeken en de organisatie zegt dat 85 procent van de wereldbevolking in staat is via de televisie, radio of het internet het evenement te volgen.

De concerten worden gegeven vier dagen voordat de acht leiders van de rijkste landen in de wereld samenkomen. De G-8 top vindt op 6 juli plaats in Schotland. Geldof wil dat de leiders de gegeven hulpverlening verdubbelen, de schulden kwijtschelden en oneerlijke handelsrestricties opheffen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen