Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Suske en Wiske worden animatiefiguren

Shownieuws

Suske en Wiske, tante Sidonia, Lambik en Jerom zijn binnenkort als 3D-animatiefiguren op het witte doek te bewonderen. De film wordt rond kerst 2006 verwacht.

Suske en Wiske, tante Sidonia, Lambik en Jerom zijn binnenkort als 3D-animatiefiguren op het witte doek te bewonderen. In eerste instantie wordt één album verfilmd tot langspeelfilm. De bedoeling is dat uiteindelijk tien animatiefilms worden gemaakt. Dat meldt showbizzsite.be.

De eerste Suske en Wiske-film wordt rond kerst volgend jaar in de bioscopen verwacht. Daarna wordt iedere film aangepast voor de televisie, zodat de films als langlopende animatieserie op televisie kunnen worden gebracht. Standaard Uitgeverij en de erven van Willy Vandersteen hebben hierover een overeenkomst bereikt met het Vlaamse productiehuis Skyline Film & Television.

Al eerder is een film gemaakt over het populaire Belgische stripduo. In de speelfilm 'De duistere diamant', die vorig jaar in de bioscopen was te zien, vervulden onder anderen de Nederlandse actrices Thekla Reuten en Willeke van Amelrooy een rol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen