Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit wilde profvoetballer worden

Shownieuws

De Volendamse zanger Jan Smit wilde eigenlijk profvoetballer worden. "Maar ik was nou effe net geen Ruud van Nistelrooy", vertelt Jan lachend aan Novum Nieuws.

De Volendamse zanger Jan Smit wilde eigenlijk profvoetballer worden. "Maar ik was nou effe net geen Ruud van Nistelrooy", vertelt Jan lachend aan Novum Nieuws. "Maar ik ben pas 19, dus wie weet komt het ooit nog."

Alles wat de zanger momenteel aanraakt, lijkt te veranderen in goud. Van zijn album 'Jan Smit.com' zijn inmiddels meer dan veertigduizend exemplaren verkocht en de singles 'Vrienden voor het leven' en 'Boom boom bailando' staan in de top-tien van de Mega Top 100.

Alle liedjes op het album schreef Jan samen met zijn boezemvriend Simon Keizer. Voor de liedjes komen de twee vrienden niet steeds bij elkaar over de vloer. "We zitten niet met z'n tweetjes op de bank om liedjes te schrijven", legt Keizer uit. "We bellen heel veel. Meestal is de muziek er eerder dan de tekst."

De tv-serie 'Gewoon Jan Smit', die wekelijks bij de Tris meer dan 1,5 miljoen kijkers trok, verscheen onlangs op dvd. Mogelijk komt er een vervolg op de soap. "Mijn manager Jaap Buys is nog druk aan het onderhandelen", zegt Jan. De kans dat deze soap ook in Duitsland op de buis komt is klein. "In Duitsland kennen ze geen ondertiteling en wordt alles nagesynchroniseerd", legt hij uit. "Dat wordt dus wat lastig. Misschien een aparte soap voor Duitsland, wie weet."

Uit een onderzoek vorig week op internet bleek dat de mensen in Nederland het liefst zangeres Hind en Jan Smit volgend jaar zien op het Eurovisie Songfestival. "Het is al de twaalfde keer dat ik gevraagd ben, maar het lijkt me helemaal niets", reageert Jan. "Vooral omdat ik ook succes heb in Duitsland denken ze dat het handig is voor de punten, maar ik weet dat zo net nog niet."

Dankzij zijn huidige populariteit heeft de zanger er veel jonge fans bij gekregen. Vooral het aantal vrouwelijke fans is flink gestegen. Zijn fans halen soms de meest vreemde dingen uit. "Ik krijg de laatste tijd tijdens mijn optredens steeds meer slipjes naar m'n hoofd geslingerd", vertelt hij lachend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen