Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roisin Murphy: ik weet niet of Moloko nog terugkeert

Shownieuws

Roisin Murphy, ex-Moloko zangeres, denkt niet dat Moloko nog tergkeert. Eerder deze maand kwam haar solo-album, 'Ruby blue', uit.

Roisin Murphy weet niet of Moloko ooit nog terugkeert. "We hebben met Moloko met succes twee jaar rond de wereld getoerd. Toen we klaar waren heb ik afscheid genomen van Mark, mijn Moloko-partner. Sindsdien hebben we elkaar niet meer gezien," vertelt Murphy in een interview met de Vlaamse krant Het Volk.

Maar Moloko-fans hoeven niet bij de pakken neer te zitten. Deze maand bracht de van oorsprong Ierse zangeres haar eerste soloalbum 'Ruby blue' uit. Qua stijl staat het niet ver van Moloko af. "Ik dacht niet, ha, nu ben ik solo, nu ga ik naar LA om met een grote producer te werken. Ik wilde gewoon op de metro kunnen springen en twintig minuten later in de studio aan mijn kleine plaatje werken", zegt de zangeres.

Murphy vertelt dat alle geluiden op de plaat van objecten komen die bij haar horen. Zodoende stond ze in de studio met een bus haarlak, een helm, een klok en een notitieblok. "Ik sloeg op mijn notablok of gooide het in een hoek. Matthew Herbert met wie ik de plaat maakte, heeft daar muziek van gemaakt."

Roisin treedt vrijdagavond op in de Amsterdamse Paradiso en is op 10 juli te zien op het North Sea Jazz festival in Den Haag. De eerste single van 'Ruby blue' komt op 18 juli uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen