Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vera Mann: Ik zie veel van Donna in mij

Shownieuws

Vera Mann speelt Donna in de hitmusical 'Mamma Mia!'. "Ik zie veel van die vrouw in mij", zegt Mann. "Het is ontzettend leuk om deze rol te spelen."

Vera Mann speelt Donna in de hitmusical 'Mamma Mia!'. De muscialster beleefde donderdagavond haar perspremière als Donna. "Ik zie veel van die vrouw in mij", zegt Mann tegen Novum Nieuws. "Het is ontzettend leuk om deze rol te spelen. Toen ik de première zag met Simone, dacht ik: 'Hé, dat lijkt mij ook wel leuk om te doen'. En nu sta ik hier anderhalf jaar later."

De musicalster vertolkt 1 à 2 keer in de week de hoofdrol, die sinds de première in november 2003 wordt vertolkt door Simone Kleinsma. Mann realiseert zich dat de naam Simone Kleinsma direct verbonden is met de musical 'Mamma Mia!'. "Ik wil Simone niet nadoen. Ik heb mijn eigen persoonlijkheid die ik in de rol leg", vertelt Mann. "Ik doe dingen anders dan Simone die doet. Je probeert toch de rol je eigen te maken."

Mann had weinig tijd om de rol voor te bereiden en ze geeft aan dat dit af en toe wel moeilijk was. "Ongeveer niemand in de zaal wist dat het mijn eerste keer was in de rol van Donna. Ik wilde een bordje omhoog houden met 'mijn eerste keer' erop", vertelt Mann. "Ik moest nog veel nadenken over bepaalde overgangen. Maar ik ben ook heel kritisch naar mijzelf toe."

'Mamma Mia!' vertelt, aan de hand van 22 Abba-hits, het liefdesverhaal van de alleenstaande moeder Donna. Haar dochter Sophie staat op het punt om te trouwen. Sophie, die op het huwelijk door haar vader weggegeven wil worden, nodigt de drie voormalige liefdes van haar moeder uit. Ze probeert voor haar huwelijk uit te vinden wie van de drie voormalige liefdes van haar moeder haar echte vader is. Donna wordt onverwachts geconfronteerd met haar woelige verleden.

Vera Mann speelde eerder hoofdrollen in de musicals als 'Evita', 'West side story' en 'My fair lady'. De musicalster won begin deze maand haar derde John Kraaijkamp Musical Award voor haar hoofdrol in 'Passion'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen