Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tribute-album voor Luther Vandross

Shownieuws

Er komt een tweede tribute-cd voor Luther Vandross. Mariah Carey en Celine Dion leveren een bijdrage aan het album. Jimmy Jam en Terry Lewis produceren de cd.

Er komt opnieuw een tribute-album voor de Amerikaanse soul-zanger Luther Vandross. Het album zal bijdragen bevatten van artiesten als Mariah Carey, Angie Stone en Celine Dion. De productie is in handen van Jimmy Jam en Terry Lewis, die eerder meewerkten aan de albums van onder anderen Janet Jackson, Alexander O'Neal en The Human League.

Het album, waarop de artiesten begeleid worden door The Clive Davis Orchestra, wordt een letterlijke interpretatie van de Vandross-songs. "Uiteraard zullen alle artiesten die meewerken aan dit project een eigen identiteit geven aan de liedjes", legt Jimmy Jam uit op het Amerikaanse televisiezender KGET TV. "Maar de arrangementen zijn vrijwel identiek aan het origineel van Luther zelf."

Het nieuwe album is niet het eerste tribute-album voor de 55-jarige zanger. In 2004 verscheen het album 'Forever, for always, for Luther', met daarop jazz-versies van zijn bekendste stukken.

De zanger, die in 2004 maar liefst vier Grammy-awards in ontvangst mocht nemen voor zijn album 'Dance with my father', is nog steeds herstellende van een beroerte. In april 2003 werd hij ziek na een bloedprop in zijn hersenen. Daarop kreeg hij een hersenvliesontsteking, een longontsteking en raakte in coma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen