Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RNN7 dreigt met rechter om nieuwe naam Yorin

Shownieuws

De regionale televisiezender RNN7 gaat niet akkoord met de nieuwe naam van Yorin, RTL 7. Volgens RNN-directrice Sanne Steusel lijken de namen te veel op elkaar.

De regionale televisiezender RNN7 gaat niet akkoord met de nieuwe naam van Yorin, RTL 7. Volgens RNN-directrice Sanne Steusel lijken de namen te veel op elkaar. De zender, die nu alleen in de regio Rijnmond te ontvangen is, gaat op 1 januari landelijk uitzenden. De naam RTL 7 zou hier een nadelige invloed op hebben.

Een andere reden voor RNN om niet akkoord te gaan, is dat de kleur van het RTL 7-logo te veel zou lijken op dat van de regionale omroep. De zender geeft het voormalige Yorin zeven dagen de tijd de naam en het logo aan te passen. Gebeurt dit niet, dan stapt RNN naar de rechter, zegt Steusel.

RTL-woordvoerder Jaap Paulsen maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen. De nieuwe naam zou in 1996 al zijn gedeponeerd. Ook meent hij dat een cijfer niet is te claimen. "Dit hebben we gezien bij RTL 5, Net5 en AT5." Paulsen noemt het 'opmerkelijk' dat RNN7 eerst de media heeft opgezocht en niet RTL. "Wij hebben nog geen dagvaarding gezien."

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat twee zender ruzie maken over de naam van een zender. Talpa, de nieuwe televisiezender van John de Mol, wilde onder de naam Tien gaan uitzenden. De rechter bepaalde dat dit niet mocht, omdat dit te veel zou lijken op TV10. SBS is van plan onder deze naam internettelevisie te gaan maken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen