Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bezittingen Brando onder de hamer

Shownieuws

Bij veilinghuis Christie's in New York gaan donderdag ruim driehonderd persoonlijke bezittingen van Marlon Brando onder de hamer.

Bij veilinghuis Christie's in New York gaan donderdag meer dan driehonderd persoonlijke bezittingen van Marlon Brando onder de hamer. De collectie bestaat onder meer uit een script van The Godfather, creditcards en brieven die de acteur schreef aan Marylin Monroe, meldt de BBC.

Een van de hoogtepunten van de veiling is een brief van Godfather-auteur Mario Puzo aan Brando waarin staat dat hij de enige is die de rol van Godfather op zich kan nemen.

Marlon Brandon overleed in juli vorig jaar op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles aan longfalen. Hij werd vooral bekend dankzij zijn rol als Don Vito Corleone in 'The Godfather' uit 1972.

Het onvoorspelbare gedrag van Brando heeft hem zowel op de filmset als daarbuiten het imago gegeven van een fascinerend man. Hij behoorde tot de grootste acteurs van zijn generatie en heeft twee Oscars gekregen. Jongere acteurs als Al Pacino, Robert De Niro en Jack Nicholson zeggen Brando als hun grote voorbeeld te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen