Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Notorious B.I.G nog steeds populair

Shownieuws

Een kleine tien jaar na zijn dood lijkt Notorious B.I.G nog steeds populair. De rapper wordt op de aankomende 'Hip Hop Honors' geëerd voor zijn werk.

De rapper Notorious B.I.G is nu bijna tien jaar dood, maar wordt dit jaar geëerd voor zijn bijdrage aan de hiphop. De Amerikaanse televisiezender heeft besloten 'Biggy', zoals de zanger ook wel werd genoemd, tijdens de komende 'Hip hop honors' te onderscheiden voor zijn werk.

Andere artiesten die door de zender in het zonnetje worden gezet zijn Big Daddy Kane, LL Cool J, Grandmaster Flash, Ice-T en 'Salt 'n' Pepa. De film 'Boyz n the hood' uit 1991 krijgt ook speciale aandacht. De onderscheidingen zijn volgens de organisatie een 'viering van de grondleggers van een genre waar de wereld al geruime tijd niet meer omheen kan'.

De 'Hip hop honors' worden op 22 september voor de tweede keer in New York gehouden. Vorig jaar werden Tupac Shakur, Public Enemy en Run DMC geëerd voor hun bijdrage.

Zowel Tupac Shakur als Notorious B.I.G werd in de tweede helft van de jaren negentig doodgeschoten. De rappers, eens goede vrienden, hadden toen al enige tijd ruzie. Het is onbekend of zij met elkaars dood te maken hebben gehad; de daders zijn nooit gepakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen