Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Hotel Rwanda' wint humanitaire prijs

Shownieuws

Schrijvers Keir Pearson en Terry George hebben voor hun script van 'Hotel Rwanda' de 'Humanitas Prize' gewonnen.

Schrijvers Keir Pearson en Terry George hebben voor hun script van 'Hotel Rwanda' de 'Humanitas Prize' gewonnen. Zij kregen 25 duizend dollar (21 duizend euro) voor hun film over de heldendaden van een man in de burgeroorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's.

De organisatie van Humanitas eert sinds 1974 filmmakers die in hun werk de aandacht vestigen op humanitaire doelen. Dit jaar is een totaal van 135 duizend dollar (110 duizend euro) uitgereikt.

De film beschrijft hoe hotelmanager Rusesabagina tijdens de genocide in Rwanda zijn hotel, met gevaar voor eigen leven, gebruikte als onderduikadres voor honderden vluchtelingen. Volgens Pearson is de film bijzonder omdat hij over een 'gewone man' gaat. "Iedereen, ook de wereldleiders in de westen, wist wat er gaande was maar niemand deed iets. Deze film gaat over een hele gewone man die iets heel groots heeft gedaan."

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Don Cheadle, Nick Nolte en Sophie Okonedo. 'Hotel Rwanda' was voor drie Oscars genomineerd waaronder die voor beste acteur, beste vrouwelijke bijrol en beste script, maar greep naast de prijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen