Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duizenden in de rij om Live 8 in Hyde Park bij te wonen

Shownieuws

Duizenden muziekliefhebbers stonden woensdag in de rij voor een tweede kans om kaartjes te bemachtigen voor het Live 8 benefietconcert van Bob Geldof.

Duizenden muziekliefhebbers stonden woensdag in de rij voor een tweede kans om kaartjes te bemachtigen voor het Live 8 benefietconcert van Bob Geldof ter bestrijding van de honger in Afrika. Degenen die bij de verdeling van de eerste 150.000 gratis kaartjes via een sms-verlotingssysteem achter het net hadden gevist, kregen maandag te horen dat zij toch nog een kans maakten, omdat de organisatie had besloten 55.000 mensen extra in Hyde Park toe te laten.

Volgens het systeem van wie het eerst komt, die het eerst maalt konden de kaartjes woensdag worden afgehaald op verschillende plaatsen in Londen en in zes andere Engelse steden. Het Londense Apollo Victoria theater had vierduizend kaartjes te vergeven. De 41-jarige Robert McDonald, die daar vooraan in de rij stond, zei dat hij 25 keer zonder succes aan de sms-loterij had meegedaan.

Een andere gegadigde, de 43-jarige Jerry Cheshire, noemde organisator Bob Geldof ,,een man met een visie" en zei geïnspireerd te zijn door de zaak waar Geldof voor strijdt - een eind maken aan de armoede in Afrika. Hij gooit z'n meubelzaak dicht, haalt zijn kinderen van school en rijdt met hen naar Edinburgh om mee te doen aan mars die daar op 6 juli wordt gehouden onder het motto 'Make Poverty History' (Help Armoede de Wereld Uit), zei hij. "Het wordt een dag die de geschiedenis zal ingaan", zei hij. "Zo een waarvan je je altijd zult herinneren waar je was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen