Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Dylan sluit deal met koffieverkoper

Shownieuws

Bob Dylan heeft een deal gesloten met Starbucks. De Amerikaanse koffiegigant gaat exclusief een cd uitbrengen met tien nummers van de volkszanger uit 1962.

Bob Dylan heeft een deal gesloten met Starbucks Coffee Company. De Amerikaanse koffiegigant gaat exclusief een cd uitbrengen met daarop tien nummers van de volkszanger. Het album is vanaf eind augustus te koop in alle Starbucks winkels in de VS en Canada.

'Bob Dylan: Live at the Gaslight 1962' bevat vroege opnames van onder meer 'It's all right', 'The cuckoo' en 'A hard rain's a-gonna fall'. Alle opnames zijn in 1962 gemaakt tijdens optredens van Dylan in het Gaslight café in New York.

Bootlegs van de opnames circuleren al jaren onder Dylan fans. Maar een woordvoerder van Starbucks zegt trots te zijn de eerste professioneel geproduceerde cd van de opnames uit te brengen.

Het album wordt tegelijk met de film 'No direction home' uitgebracht. Martin Scorsese regisseerde deze vier uur durende tv-documentaire over het leven van Dylan tot 1965. De dubbel cd met daarop de soundtrack van de film zal ook in Starbucks te koop zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen