Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Een ingewikkeld verhaal' wint Startersprijs

Shownieuws

De film 'Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld' heeft de vierde AVRO/Nassenstein Startprijs gekregen. De film is een eindexamenproject van de NFTA.

De film 'Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld' heeft de vierde Avro/Nassenstein Startprijs gekregen. De film van Patrick van Es (scenario), Jaap van Heusden (regie), Steven Geldof en Robert Schmidt (productie) is een eindexamenproject voor de opleiding van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA) in Amsterdam. Aan de prijs is een bedrag verbonden van tienduizend euro.

'Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld' gaat over de vriendschap tussen Tom (Johnny de Mol) en Lukas (Dragan Bakema). De film begint als Tom te horen krijgt dat hij nog drie maanden te leven heeft. Het verzet van de twee humorvolle jongens tegen de dood leidt tot verschillende licht absurde situaties. Terwijl de gezondheid van Tom snel achteruit gaat, besluit Lukas hun verhaal te vertellen. In flarden komen de episodes voorbij die hij belangrijk vindt.

Het team krijgt de kans met het prijzengeld een idee te ontwikkelen dat geschikt is voor televisie. Het mag zowel in documentairevorm als fictie worden uitgewerkt. De voorwaarde is dat de gekozen opzet voor productie en budgettering past binnen de gangbare normen voor één van deze genres bij de publieke omroep.

Het initiatief van de Avro is vier jaar geleden ontstaan. Sindsdien krijgen eindexamenkandidaten van de NFTA jaarlijks de kans een aanmoedigingsprijs te winnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen