Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jason Bourne komt terug

Shownieuws

Scriptschrijver Tony Gilroy is begonnen met het script voor 'The Bourne ultimatum'. De film is het slotdeel van een trilogie over superspion Jason Bourne.

Universal Pictures heeft Tony Gilroy aangetrokken om het script te schrijven van 'The Bourne ultimatum'. De film is het slotdeel van een trilogie over superspion Jason Bourne. De films zijn gebaseerd op de boeken van de in 2001 overleden Robert Ludlum.

Gilroy verdiende zijn strepen als scriptschrijver met films als 'Armageddon' en 'The devil's advocate'. Ook de eerste twee delen van de trilogie 'The Bourne identity'(2002) en 'The Bourne supremacy'(2004) waren van zijn hand. De twee films waren samen goed voor een opbrengst van ruim 413 miljoen euro.

Matt Damon heeft al laten weten geïnteresseerd te zijn om de rol van Jason Bourne voor de derde keer op zich te nemen, meldt Variety. Hij wil echter geen deal sluiten, voordat hij het script gelezen heeft.

Het boek van Ludlum waarop 'The Bourne ultimatum' is gebaseerd, werd het eerst gepubliceerd in 1990. Het gaat over een professor Oosterse studies die de identiteit van Jason Bourne wil achterhalen door zichzelf als lokaas te gebruiken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen