Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 eist spullen terug van voormalige styliste

Shownieuws

De Ierse rockgroep U2 heeft een proces aangespannen tegen een voormalige styliste. Ze zou spullen bezitten die niet van haar zijn.

De Ierse rockgroep U2 heeft een proces aangespannen tegen een voormalige styliste die de band bijstond op zijn wereldtournee Joshua Tree in 1987. Volgens de leden van U2 beschikt de vrouw over een reeks memorabilia van de tournee die niet haar eigendom zijn.

De styliste Lola Cashman probeerde in 2002 bij veilinghuis Christie's in Londen al een aantal van de voorwerpen, waaronder een cowboyhoed, een trui, een broek en een set oorbellen van U2-zanger Bono, te verkopen. De veiling van de spullen werd afgelast na interventie van de advocaten van de groep die stelden dat de spullen niet Cashmans eigendom zijn.

Diezelfde advocaten zijn nu een proces begonnen om de spullen van de band, waaronder ook zo'n tweehonderd foto's, terug te krijgen van Cashman. Daarnaast hebben zij de styliste ervan beschuldigd dat zij tijdens de tournee achttien jaar geleden oneigenlijke kosten heeft gedeclareerd bij de organisatie van Joshua Tree.

De leden van U2 waren dinsdag niet aanwezig bij de eerste zitting van het proces, maar de advocaten beloofden dat zij alle vier zullen getuigen dat geen van de betreffende spullen in het bezit van Cashman daadwerkelijk aan haar zijn geschonken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen